Foto plant Ginkgo Biloba

 

 

 

 

Wat is Ginkgo Biloba?

Ginkgo is een grote boom met waaiervormige bladeren. Hoewel Ginkgo oorspronkelijk komt uit delen van Azië, waaronder China, Japan en Cambodja, groeit het ook sinds ca. 1730 in Europa en sinds ca.1784 in de Verenigde Staten.

De gestandaardiseerde extracten van het Ginkgo Bilobablad (ook wel bekend als GBE), zijn niet alleen enkele van de meest bestudeerde hersenvitaminen afkomstig van natuurlijke planten voor gebruik in de moderne geneeskunde vandaag de dag, maar ook enkele van de oudste.

Van het Ginkgo Bilobablad, waaruit het extract wordt verkregen, is door botanisten aangetoond dat het een van de eerste boomsoorten op aarde is, de eeuwenoude Ginkgoboom. Door de eeuwen heen heeft deze boom bewezen uiterst veerkrachtig te zijn. Er zijn veel voorbeelden gevonden die meer dan 1000 jaar oud zijn.

Het National Centre for Complimentary Medicine vermeldt dat het eerste geregistreerde gebruik van ginkgo als kruidengeneesmiddel in geschriften in China en in Cambodja werden gevonden meer dan 1000 jaar oud zijn.

Hoe werkt Ginkgo Biloba?

Twee essentiële onderdelen van het ginkgo-extract werken om vrije radicalen te elimineren en zo de cellen, de zenuwen en het DNA in het menselijk lichaam te beschermen. Het zijn de antioxiderende eigenschappen van de Ginkgo Biloba die de mens helpen bij het beschermen van het geheugen.

De voordelen van Ginkgo Biloba:

  • verbetert de algehele cognitieve prestaties (concentratie en geheugen);
  • verbetert de kwaliteit van het denken;
  • verbetert het terugroepen van het geheugen;
  • verbetert de stemmingsbalans;
  • verbetert het sociaal functioneren.

De volgende studies laten zien hoe Ginkgo Biloba invloed kan hebben op de mentale stemming en concentratie bij gezonde proefpersonen (Gorby HE et al, 2010).

  1. Tijdens een studie gaf 240mg Ginkgo Biloba per dag verbetering van een aantal aspecten van de stemming, namelijk alertheid, rust en tevredenheid.
  2. Uit een andere studie blijkt dat 180mg per dag van Ginkgo Biloba, in vergelijking met placebo, een consequent hogere verwerkingssnelheid bij jonge volwassenen en ouderen geeft.
  3. Het effect van ginkgo lijkt direct te zijn: uit een derde studie bleek dat na 2,5 en 6 uur, zowel de 240mg als de 360mg dosering van Ginkgo Biloba de snelheid van de aandacht verbeterde.

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3916807/
Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3042794/

Ga naar producten en prijsvergelijk om te weten welke soorten natuurlijke concentratie supplementen en prijsniveaus er online te vinden zijn.