Op zoek naar concentratie pillen om je mentale focus te verhogen tijdens het studeren voor de examens? Of onvermoeid en gemotiveerd blijven om een strakke deadline te halen?

Met de nooit eindigende stroom van afleidingen “lees vooral social media” waarmee we elke dag geconfronteerd worden – facebook, instagram, pinterest, whatsapp berichten en nog 10 dingen die je waarschijnlijk zelf zo kunt opnoemen – lijkt het vinden van tijd en mentale aanwezigheid je te concentreren op veeleisende taken (zoals studeren) steeds meer onmogelijk.

Geschreven tekst als je dit leest besef je dat je eigenlijk moet studerenZou je productiever zijn als je je motivatie, concentratie en mindset verbetert? Zou je niet wensen dat er een pil is die je concentratie op elk gewenst moment zou kunnen stimuleren zonder kans op bijwerkingen? Die bestaat nu.

In de afgelopen jaren is ons begrip van hoe we onze eigen chemie van de hersenen kunnen verbeteren gegroeid met sprongen. Als gevolg van deze kennis hebben een nieuwe klasse van gerichte cognitieve verbeter supplementen zich in de markt begeven met de belofte dat ze je concentratie verbeteren, stemming verhogen en je weerhouden van alle afleidingen om je examen te halen. Laten we eens een kijk nemen naar hoe deze concentratie pillen werken. We zullen daarnaast ingaan op mogelijke bijwerkingen, juridische kwesties en natuurlijke concentratie supplementen

Hoe concentratie pillen werken

In het algemeen werken de concentratie supplementen door interactie met natuurlijke chemie van de hersenen om óf prikkelende óf remmende effecten te produceren.

Alle communicatie in de hersenen gebeurt via de overdracht van signalen met chemische “boodschappers”. Deze communicatie gebeurt via synapsen, tussen neuronen.

Andere chemicaliën, zoals acetylcholine en glutamaat vergemakkelijken redenering en de vorming van het geheugen. De mate waarin deze communicatie in staat is om snel en efficiënt te gebeuren bepaalt ons vermogen om zich te concentreren. Dus nemen we concentratie supplementen om deze chemicaliën te produceren, te ondersteunen of te remmen, alsmede de weefsels waar zij door reizen te voeden.

Concentratie pillen bijwerkingen en risico’s

Zijn er bekende bijwerkingen verbonden met nootropische concentratie pillen? Met meer dan honderd bekende nootropische supplementen die ten minste een rol spelen in de mentale focus, is het onmogelijk om te generaliseren voor alle gevallen.

Echter, de fundamentele aard van deze concentratie supplementen is het creëren van evenwicht en het faciliteren van normale chemische mechanismen die al in de hersenen aanwezig zijn. Vreemde elementen worden niet geïntroduceerd voor kunstmatige productie van “highs”

Als gevolg daarvan zijn er niet veel significante bijwerkingen voor het grootste deel van nootropische supplementen gevonden of bekend. Dit plaatst deze concentratie supplementen in schril contrast met de typische “focus drugs”, zoals Adderall en Ritalin, die een groot aantal lange termijn gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Natuurlijk kunnen individuele gevoeligheden en toleranties kleine bijwerkingen, zoals maagklachten of onderbreking van de slaapcycli creëren. Maar in het algemeen brengen deze concentratie pillen onevenwichtigheden in de chemie van de hersenen weer in balans, in plaats van het creëren ervan. Dit neemt niet weg dat het van groot  belang is om te kijken naar de specifieke bijwerkingen vermeld op websites van fabrikanten wanneer je een nieuw supplement uitprobeert.

Concentratie pillen op prescriptie

Sommige sterkere, synthetische concentratie pillen geven genoeg bijwerkingen om te worden aangemerkt als pillen die onder de geneesmiddelenwet vallen. In deze gevallen moeten farmaceutica worden beschouwd als gereguleerde stoffen en worden voorgeschreven door een arts voor legaal gebruik.

Deze pillen hebben de neiging om harde stimulerende middelen en amfetaminen te bevatten, zoals Ritalin en Adderall. Deze drugs soorten, gewoonlijk voorgeschreven voor mensen met chronische concentratievermogen aandoeningen zoals ADHD, functioneren door niveaus van dopamine te pieken om een ​​gevoel van hyper-focus te creëren.

Effecten duren alleen slechts zolang de medicatie wordt ingenomen en worden vaak gevolgd door ernstige opnames en hormonale onevenwichtigheden. Nootropische alternatieven voor de behandeling van ADHD, zoals Piracetam, genereren een zeer geconcentreerde mentale toestand en natuurlijke energie zonder hormoonspiegels schadelijk te schokken.

Een andere vorm van concentratie op prescriptie zijn voorgeschreven voor stress en angst verlichting. Deze anxiolytische geneesmiddelen kunnen ook indirect concentratie stimuleren voor veel mensen. Angstige gedachten, zoals paniekaanvallen, staan vaak in de weg van productieve gedachten en een gezonde werkschema.

Terwijl de voorgeschreven anti-angst medicijnen, zoals Xanax onmogelijk zijn om legaal te kopen zonder voorschrift, zijn nootropische alternatieven zoals Phenibut en L-theanine zonder voorschrift te verkrijgen en produceren veel van dezelfde effecten. Concentratie kan worden verbeterd door het verwijderen van angstige gedachten en stressvolle afleiding.

Werken concentratie pillen op natuurlijke basis?

Supplementen op kruidenextracten zoals Bacopa Monnieri en Ginkgo Biloba worden al duizenden jaren gebruikt om de cognitieve functies te verbeteren. Laten we wel wezen, we gebruiken ook paddo’s om psychedelische creativiteit in je hersenen te stimuleren (of natuurlijk om te trippen) en dat is ook op natuurlijke basis. Of deze kruiden effectief kunnen worden gebruikt op de lange termijn of voor de behandeling van zwaardere neurologische onevenwichtigheden is nog steeds in debat. Het gebruik van deze kruiden hebben een pionierswaarde die leidde tot de ontwikkeling van verfijndere concentratie pillen, zoals de racetams bijvoorbeeld Piracetam.

Beste Concentratie pillen en hulpmiddelen om je examens of deadline door te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *