Hersenen die gewicht heffen en zo concentratie verbeteren

Voordat ik een blik werp op concentratie pillen, nootropics (cognitie verbeteraars) of supplementen die jouw concentratie verbeteren, wil ik graag eerst uitleggen wat concentratie is.

Wat is concentratie ?

 

Je hebt vast wel een idee van hoe het voelt wanneer je ‘in the zone’ bent en 100% van je aandacht richt op een bepaald project of een bepaalde taak. Maar wat gebeurt er in jouw hersenen om deze zeer gerichte gemoedstoestand te creëren? In de gebieden van neurowetenschap en psychologie staat concentratie bekend als endogene aandacht of uitvoerende functie. Het wordt gestuurd door de cortex cingularis anterior, welke zich in de buurt van de voorkant van de hersenen bevindt.

Het vermogen om je te concentreren, is uiteindelijk een neurologische toestand waarin een snellere activiteit in de hersenen wordt geassocieerd met bepaalde stimuli. Dit proces wordt gemedieerd door neurotransmitters zoals acetylcholine, dopamine en noradrenaline die signalen tussen neuronen sturen om informatie te verwerken en associaties te herkennen.

Door de efficiëntie van deze systemen te verhogen kun je beter bepalen waar je je aandacht op richt, evenals hoeveel hersenkracht er wordt gericht op een bepaalde taak. Het systeem maakt het ook mogelijk voor je om afleidingen te negeren en regelt gevoelens van motivatie en mentale drive. Wanneer deze delen van de hersenen worden gestimuleerd, door de toevoer van neurotransmitters te verhogen of de vatbaarheid van neuronen naar deze neurochemicaliën te verhogen, kun je effectief je concentratie verbeteren.

Concentratie pillen worden steeds populairder

 

Concentratie pillen of nootropics worden steeds populairder omdat men zich het belang van hersengezondheid op de lange termijn beseft. Scholieren, studenten en werkende mensen zoeken steeds meer een middel die hun concentratie verbeteren voor bijvoorbeeld een deadline of examen, of willen elke dag een boost hebben voor maximale performance. Ouder worden, stress, slechte voedingsgewoonten en vele andere omstandigheden leiden tot een traag en vermoeid functioneren van het brein. Scherp blijven is onderdeel van een algeheel goede gezondheid. Hersenfitness en supplementen worden gebruikt om het vermogen van de hersenen om te presteren bij concentratie, focus en geheugen te verbeteren. Dit zijn veel voorkomende manieren om de score van een examen van een student te verbeteren.

Zijn concentratie pillen te mooi om waar te zijn?

 

Met een beetje research kunnen de beste concentratie pillen worden gevonden. Het is belangrijk om te weten waar je naar moet zoeken voor deze supplementen, zodat je niet wordt beduveld door bedrijven die alleen maar snel geld willen verdienen. Er zijn geen magische oplossingen en een goede hersengezondheid kost tijd. Het leiden van een actieve levensstijl speelt een grote rol bij de mentale functies. Goede voeding speelt eveneens een grote rol.

Hoe boosten concentratie en nootropics pillen de concentratie?

 

De beste concentratie pillen maken gebruik van natuurlijke ingrediënten om het energieniveau een boost te geven. Dit kan een persoon helpen de fysieke activiteitsniveaus en vaardigheden te verbeteren. Concentratie pillen of nootropics bestaan uit meerdere ingrediënten. Elk ingrediënt heeft zijn eigen werking op de hersenen. Helaas zijn geen twee supplementen hetzelfde. Alleen omdat de een wel of niet werkt, heeft dit geen betrekking op hoe andere producten zullen werken.
Dit komt doordat er geen regelgevende instantie is of normen voor de supplementen. Bovendien, elke fabrikant ontwikkelt zijn eigen mix van ingrediënten, waarbij zoveel of zo weinig mogelijk van elk bestanddeel wordt toegevoegd om de gewenste resultaten te krijgen. Deze melange kan een pil van elk soort maken of breken.

De beste concentratie pillen bevatten ingrediënten die goed zijn voor meerdere hersenfuncties:

Aandacht/focus/concentratie verbeteren
Voor aandacht, focus en concentratie moet de melange een vorm van een stimulerend middel bevatten. Hier zijn er velen van, en de meeste supplementen maken simpelweg gebruik van cafeïne. Het is gemakkelijk, over het algemeen veilig en veel voorkomend genoeg zodat mensen er niet negatief op reageren.

Geheugen verbeteren
Voor het geheugen en verbeteren van neurotransmitters moet er een ingrediënt zijn inbegrepen dat de afgifte of productie opwekt. Er zijn letterlijk honderden chemische stoffen die dit doen, en een beetje onderzoek is alles dat nodig is om te ontdekken of een ingrediënt een filler is of van essentieel belang.

Fysieke gezondheid van de hersenen verbeteren
Voor fysieke gezondheid en verbetering van de hersenen moeten deze concentratie pillen een vorm van weefselopbouwende/reparerende/versterkende ingrediënten bevatten. Dit moet in de vorm van aminozuren zijn, welke de bouwstenen zijn van eiwitten. De hersenen bestaan uit eiwitten, welke zijn samengesteld van hetgeen dat wij innemen (essentiële aminozuren) en hetgeen dat wordt geproduceerd door onze lichamen (niet-essentiële aminozuren).

Ga naar producten en prijsvergelijk om te weten welke soorten natuurlijke concentratie supplementen en prijsniveaus er online te vinden zijn.

Hoe kun je je concentratie verbeteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *