Focus lens

Iedereen die zijn productiviteit wil maximaliseren, doelen wil bereiken en zijn carrière wil bevorderen, moet leren hoe hij zijn aandacht moet richten en afleiding kan voorkomen.

 

Afleidingen in onze moderne werkomgevingen zijn er genoeg; het leren om je aandacht te richten op het eindeloze geratel in ons leven is cruciaal voor succes.

 

Er zijn veel verschillende strategieën die kunnen helpen afleidingen te minimaliseren, stress te verminderen en de concentratie verbeteren. Niet alles werkt voor iedereen, daarom wilden we onderzoeken of er wetenschappelijke ondersteuning is voor sommige van die strategieën.
We hebben vijf wetenschappelijk verantwoorde strategieën gevonden en willen deze met u delen:

 

1. Meditatie

 

Meditatie is niet alleen voor yogi’s en new age-mensen die naar Enya luisteren. Zeer succesvolle zakenmensen – Kate Perry, Hugh Jackman, Madonna, Jerry Seinfeld en Lady Gaga, om er maar een paar te noemen – zijn allemaal voorstanders van de praktijk en zweren bij de effectiviteit ervan om de geest te kalmeren en de focus te verbeteren.

 

Studies hebben aangetoond dat meditatie je hersenmaterie kan veranderen door je stressniveaus te verlagen. Een studie gepubliceerd in Consciousness and Cognition vond dat meditatietraining de cognitie verbeterde.

 

De voordelen van mindfulness-meditatie zijn duidelijk. Regelmatige beoefening kan het immuunsysteem stimuleren, uw emotioneel welzijn verbeteren en uw vermogen om te focussen aanzienlijk vergroten.

 

2. Maak lijstjes

 

Lijsten maken is niet alleen voor de verstrooide onder ons. Op een gegeven moment bruisen de drukke geesten van ondernemers met ideeën, plannen, to do’s en een eindeloos assortiment dingen die je niet wilt vergeten. Lijstjes zijn van cruciaal belang om alles bij te houden.

 

Voor sommigen is het opschrijven van alles een geweldige manier om dingen objectief te analyseren, zodat u uw dag kunt prioriteiten stellen. Door dingen goed in te plannen, dingen aan andere mensen te delegeren en erachter te komen hoe u uw tijd het best gebruikt, blijft uw dag gericht en productief. Hebt u een paar tips nodig om uw lijstjes te optimaliseren? Hier zijn een paar:

 

Schrijf de avond ervoor uw lijst op

 

Het schrijven van je lijst de avond ervoor betekent dat je je dag alvast kunt beginnen met wat je kunt verwachten en wat moet worden bereikt.

 

Tijdschattingen toewijzen

 

Zien hoeveel tijd elke taak nodig heeft voor de voltooiing is slim. Je kunt realistische beslissingen nemen over wat je echt kunt bereiken, en je planning zal je bedanken voor de redelijke schattingen voor elk item dat je de hele dag hebt gemaakt.

 

Opnieuw evalueren

 

Als u steeds hetzelfde taakitem op een andere dag tegenkomt, moet u erachter komen waarom. Is het onbelangrijk? Is er een probleem dat eerst moet worden uitgewerkt om het te voltooien? Hoe dan ook, herhaalde herschikking van een taak geeft aan dat er meer aandacht nodig is om het item op zinvolle wijze aan te pakken.

 

Dat gezegd hebbende, zijn takenlijsten niet voor iedereen. Onderzoek geeft aan dat 85% van de output van een persoon taken bevat die niet zijn opgenomen in hun takenlijst en dat 41% van taken uit takenlijst nooit worden aangepakt.

 

3. Blijf in beweging

 

Hoewel er vaak tegenstrijdige wetenschappelijke studies over veel dingen zijn, zult u hier niet veel onenigheid over vinden: de voordelen van oefening – fysiek, mentaal en emotioneel – zijn ontelbaar.

 

Een studie gepubliceerd in het British Medical Journal bevestigt de voordelen van de oefening. Volgens het onderzoek resulteerden korte trainingssessies van 10 tot 40 minuten in een verbetering bij mannen.

 

Volgens Dr. John Ratey, die een boek schreef over de impactoefening op de hersenen, verhoogt oefening je concentratie gedurende twee tot drie uur nadat je je training hebt voltooid.

 

Als je een gezond trainingsschema hebt, verbetert je slaap ook. Studies tonen aan dat als je voor het slapen aan beweging doet, je ongeveer 15 minuten eerder in slaap valt en de slaap gemiddeld 45 minuten per nacht verlengt.

 

4. Ruim je rommel op

 

Als je werkruimte eruit ziet als een truck voor kantoorbenodigdheden die erin is gecrasht, wordt je aandacht afgeleid door de enorme hoeveelheid spullen die zich in elke hoek van je kantoor opstapelen. ‘

 

Of je nu in het bijzonder bent afgestemd op de rommel die je leven bewoont, rommel zal nog steeds een merkbaar effect hebben op je concentratie. Onderzoekers van het Princeton University Neuroscience Institute ontdekten dat te veel rommel het vermogen van de hersenen om op informatie te focussen en te verwerken vermindert. Je hersens worden overdreven afgeleid door de massa’s van rommel.

 

5. Natuurlijke concentratie pillen

Er zijn veel stoffen die de concentratie verbeteren, de productiviteit verhogen, je humeur gladstrijken, of goed zijn voor je algemene hersengezondheid. Niet alles wat op de markt wordt gebracht als een hersentoevoeging of noötropisch zal specifiek geheugenproblemen aanpakken

Sommige concentratie pillen of studeerpillen bevatten een enkel ingrediënt, terwijl andere een mix van ingrediënten bevatten die vaak als een “eigen mengsel” worden aangeduid.

Ga naar deze pagina om te kijken welke stoffen wetenschappelijk ondersteund worden.

5 wetenschappelijk bewezen manieren die uw concentratie verbeteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *